1.Nyelvtanulás.
2.Jó tanácsok.

1.Nyelvtanulás.

Mielőtt lebecsülnéd a nyelvtudás fontosságát, bár igaz, hogy el lehet dolgozni ez nélkül is, de annyi mindent megtudsz kérdezni, el tudsz intézni, hogy az felbecsülhetetlen. Én sem a parkolóban okosodtam, hanem utánajártam, rendőrrel beszélgettem, vagy a helyiekkel. Én ezért tudok sok mindenről, mert kérdeztem, figyeltem az okosabb, tapasztaltabb kollégákat. A tudás hatalom. És megnyílik előtted a világ. Én németül 30 nap alatt tanultam meg, ami elegendő volt első nekifutásra a kijutáshoz, úgy, hogy napi 30 szót tanultam minden nap. Bőven elegendő 1000 szó a kamionozáshoz. Angolul is hasonló módon tanultam, és mind két esetben, használtam vezetés közben azt a szótár programot, amit már írtam a telefonnál. Amint láttam egy táblát, fordítottam le, elment egy kamion, lefordítottam ami rá volt írva, vagy fényújságokat, cégeknél információs táblákat stb...tanulni egyfolytában és szépen megragad. Bár később rájöttem, a német nyelv szavakból nehezen beszélhető, így vettem meg a kamionos nyelvleckét, amit annyira megszerettem és tiszta szívből ajánlok, hogy viszonteladó lettem, és a webshopban kapható is, mind az angol és a német könyv egyaránt. Angol nyelvtanuláshoz nagyon tudom ajánlani a szintezett regényeket. Könyvesboltban kapható. Kifejezetten tanulásra van kitalálva. Gyorsan tanultam belőle angolul, mert sikerélményt ad, és ugye azt szereti az ember csinálni, amiben jó. Arra figyelj, 0-6-os szintig van számozva, tehát nézd meg, milyen szám van ráírva;)

 

2.Jó tanács.

Nem vagyunk egyforma emberek, vannak igényesebbek és igénytelenebbek, van akit az ital, van akit a sport érdekel. Én sajnos az első 3 évben rossz úton jártam. Loptam, pl gázolajat, vagy azon járt az eszem, hogyan essen le valami az áruból. Cigiztem, ittam, idegbeteg voltam, és kapkodtam. Sok szép helyre eljutottam, de meg sem néztem. Ne így élj. Én is ráébredtem, megváltoztam és sokkal szebb, nyugodtabb minden. Én sem ülök a kamionban, amint megálltam, hanem megyek akár biciklivel, akár gyalog felfedezni, élni, vagy épp egy uszodába, de pl Londont is így láttam. 12 font volt a vonat jegy, és bementem, míg a másik kint feküdt és ivott. Otthon meg meséli, hogy ő volt Londonban, de király. Dehogy volt ő Londonban, max a londoni ringen. Aztán ott vannak a hétvégi parkolós összeröffenések. Semmi értelmük. Persze aki inni akar annak biztos jó. Mennek mindig és kopogtatnak, hisz keresik a társaságot, néha jó is pár szót váltani, de őszintén, ki a fene kíváncsi arra hogy a másik, hogy szopott, hogy szenvedett a héten vagy a hónapban, vagy egyáltalán milyen kínja van. Panaszkodás megy csak, hogy jönne ő ha beszélne nyelvet, ha odamész és megkérdezed, ember miért itt iszol és miért nem tanulsz, akkor csak bambán pislog. Ha akarsz valamit, érd el. Ne mástól várd a segítséget. Hányszor hallottam, hogy jönne ki, hallotta, hogy ennél vagy annál a cégnél van egy magyar diszpós, ki tudja a telefon számát. Persze könnyebb mástól függni, mint tenni azért, hogy tanuljon. Sajnos ilyen emberek vannak az utakon, de legalább is sok az ilyen. Én magam részéről nem állok a kamionosok közé, mert én sportolok, tanulok stb...nem akarok mást hallgatni. Max ismerőst. Úgy, hogy nyugodtan mozdulj ki, és menj el sétálni, nyiss a világ felé.

Arra vigyázz, ha Olaszországban, vagy Spanyolországban leszel, és mennél egyet úszni, az értékesebb dolgaidat vidd magaddal egy hátizsákban, laptop, papírok, navi, mert vannak helyek, ahol kifigyelnek és míg lubickolsz, kirámolnak. Vagy lásd a kamiont, vagy értéket ne hagyj benne.
FELHÍVOM FIGYELMEDET! Ne aludj tengerparton. Tudom, jó úgy ébredni, hogy ott a tenger, de ne. Én közvetlenül beszéltem azzal akit elkábítottak. Ez úgy működött, hogy nyár volt, félig lehúzva az ablak, hisz nem volt állóklímája. Aztán arra ébredt, hogy valaki van a fülkében, talán egy nő és kényelmesen matat. Nem látta jól, homályosan látott, és teljesen le volt bénulva. Álmos volt, így inkább aludt tovább, mert vagy 20 percig próbált megmozdulni, de nem tudott. Reggel egy 2 cm nagyságú kapszulát talált a kamionban kettétörve, ebben volt a kábító cucc, azt bedobták az ablakon. Iratait szerencsére ott hagyták, laptop, navit, pénzt elvitték. Tehát erre figyelj oda. Amikor azt érzed, hogy ideges vagy, semmi sem tetszik, minden szar, te is tudod mi a baj, a céged. Válts, nem kell ideg betegeskedni.