Webshop 

Facebook 

 

A videókban igyekszem bemutatni, elmagyarázni a legfontosabb dolgokat, amit a munkád során remélem hasznosítani tudsz majd. A tartalom folyamatosan bővül, hisz a kamionozás egy nagyon szerteágazó szakma, így minden sofőrnek más-más fontos. Igyekszem nem csak a vezetésről, vagy szakmai dolgokról készíteni videókat, hanem életmódról, egészségmegőrzésről és mindenről, ami úgy gondolom fontos lehet a hétköznapi életed, munkád során.

                                                                                                                                        

1.Tolatás kezdőknek, könnyebb és nehezebb szituációban.

 
 
 
 

2.A kamion holttere.

 

3.Kamionos a bajban.Kezdőknek.

 
 

4.Alapvető hibák kezdőknél.

Ha nincs lehetőséged megfordulni, ne erőltesd, addig kell menni, akár több 10 kilométert, amíg nem tudsz biztonságosan csinálni egy ipszilon megfordulást, vagy nincs egy tágasabb hely. Ha elkapkodod, komoly anyagi következményei lehetnek. 1-1 mentés 2000 eurónál is többe kerül. Megéri?

Ha szűk helyre keveredtél, ne erőltesd, kérj mihamarabb rendőri segítséget, mert később komolyabb bajba kerülhetsz. Ami nem megy, ne erőltesd. Sajnos a navigáció felelőtlen követése, legtöbbször szomorú következményekkel jár. Így mielőtt befordulnál 1 szűk utcába, állj félre, és kérdezd meg, biztosan ott van-e a cég, avagy biztosan be lehet-e menni kamionnal, hisz attól, hogy ott a telep, nem azt jelenti, hogy neked ott kell rakodnod. Ezt ne felejtsd el! Fontos, hogy például németországban, hiába mondod, hogy LKW-val vagy, tedd hozzá, hogy grosse(nagy), vagy sattelzug(nyergesvontató), mert az LKW lehet 3,5 t is, így félrevezethetnek. 

Sok sofőr veri a mellét, hogy ő a legjobb, aki mindent tud. Hibátlan sofőr nincs, ezért aki ezt állítja magáról, lehetőleg kerüld. Segítséget nem szégyen kérni, és csak a buta ember dolgozik 100%-ban úgy, hogy ő mindent tud. Ha nem figyelsz, hamar bajba kerülhetsz. Ha kell, kérj segítséget, ha kell 10-szer szállj ki, légy biztos a dolgodban. Hinni a templomban kell!!!

 

5.Hólánc felszerelése.

 

6.Kerékcsere a pótkocsin.

 

7.Tengelyenkénti súlyelosztás, árurögzítési alapok.

 

8.A tachográf kezelése.Vezetési és pihenőidők.2017

 

Terjed az iskolákban a lehúzás. Igen, iskolában! Tachográf kezelői kártya! Kell ez neked? NEM. Ez lehúzás!!! Bennetek, kezdőkben van pénz, hisz nem tudjtok, úgy gondoljátok az kell, és már 9000 Ft ugrott is a zsebedből. 

9.Forgózsámolyos pótkocsi bemutatása 2 részben.

 
 

10.Több részes online betanítás 1-18.rész.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11.Hogyan zajlik egy rakodás. Kísérj el, ha van kedved.

 

12.Pótkocsi le-fel akasztás extrém helyzetben.

 

13.Téli teendő.Pótkocsi tetejének a takarítása.(JÉG)

 

14.Amit a gumiabroncsról tudni kell.

 

15.Árurögzítés.