Gerincsérv.
Begyulladt a fogam.Olvasd el, én mit tettem.
Életbiztosítás.
Lézeres visszérműtétem.
 

 

Gerincsérv

 

Sajnos erről aligha szólnak a tankönyvek, meg a parkolói konzultációk, pedig komoly és gyakori probléma. Aki már megismerte, az biztosan sírva szállt ki a kamionból. Ez a gerincsérv. Tüneteiről, kialakulásáról itt egy rövid tömör írás.

http://www.femina.hu/egeszseg/gerincserv

 

A fenti párnát is ajánlom. Keress rá mint ülőpárna. 3000 Ft környékén már tudsz venni. Hasznos. Neked, mint kollégának azt ajánlom, amit én is megtettem, hisz nekem is volt iszonyatos fájdalmam, de kezeltem(nem gyógyszerekkel) és elmúlt. Amit ajánlok a rakodáshoz, de futáshoz is, az a vesevédő öv. Nagyon hasznos. Én sokat használom. Van olcsóbb, pár ezer forintos és drágább. Nézd, nekem mindkettő van, és nincs nagy különbség;)

1.Nagyon fontos, hogy ülő munkát végzünk, ezért fontos a helyes testtartás, és az ülés beállítás. A derék merevítők legyenek teljesen befeszítve, először lehet kényelmetlen lesz így ülni, mert nyomni fog, 1-2 nap és örülni fogsz, hogy ezt elolvastad.

2.Leugrás a pórkocsiról. Nos én is le fel ugráltam rakodás közben, amíg be nem következett a baj .Ma már komótosan lemászok, hiszen minden egyes leugráskor, kap egy ütést a gerinced, ami egy izmos gerincnél nem akkora gond, de az ülő munka azon a tájon, azaz a deréknál, hamar elöli az izomzatot, így gyengül. Soha ne ugorj, hanem mássz.

3.Hajlás, emelés. Ezt rengeteg cégnél fogod látni képeken illusztrálva, hogy mi a helyes emelés, hajlás. Semmiképp ne mutogasd, hogy te vagy Hulk, és te kemény vagy, felemeled. Még igen, még 5 év múlva is, de lehet a 6.-ban befejezheted aktív pályafutásod. Ott a targoncás, azért van, emelje ő. Amint előre hajolsz, a derekad mindig fedje ruha, ne legyen kint, mert ha huzatot kap, ismét adsz egy pofont neki.(vesevédő)

4.Rendszeres mozgás. Ne dohányozz, ne igyál alkoholt, de igyál sok folyadékot(vizet), és amit a sofőrök, avagy az emberek 0,5%-a tesz meg felkelés után, az 5 perces torna, vagy bemelegítés. Hülyeségnek tartod lehet, kívánom, hogy ne kapj a derekadhoz, és ne következzen be, hogy ne bírj egyenesen járni. Ezek mellett a túlsúly és a helytelen testtartás is kiváltó ok lehet.

5.Ha megtörtént a baj. Én letettem a cigit, aktív mozgásba kezdtem, többet iszok.(vizet)Kenegettem még izomlazító géllel. És lefogytam.(60kg-ot) Amikor viszont nekem megfájdult, ennek bő 6 éve, akkor orvos lett belőle. Sírva mentem haza, és injekcióra jártam, majd specialista meg MRI vizsgálat, majd műtétet javasoltak. Én viszont kezembe vettem a sorsom, mindent megtettem amit javasoltak a neten, és íme, élek. Még egyszer: 1.letettem a cigit(17év után.) 2.fogytam 50 kilót(nem elírás),3 .sportolok, 4.nem iszok alkoholt, 5.nem emelgetek ugrálok és ügyelek a helyes testtartásra.

 6.Ha megvan a baj mit tehetsz? Függeszkedni kell, azaz próbálni széthúzni a gerincet, de óvatosan. Kemény fekvőhelyet keresni, lakásban bútorlap, 2-3 napig ezen aludni, én kamionban a felső ágy matracát vettem ki egykor és az alatt kemény fa felület volt. Reggeli ébredésnél nyújtani, ugyan úgy, mint a macskák szoktak. Ma a youtube-on találni sok nyújtó gyakorlatot.

7.Értsd meg, hogy működik a sérv. A csigolyák között szivacsos, mondjuk úgy táv tartók vannak, nevezzük ezt szilvás gombócnak. Ha elegendő folyadékot iszol, ezek magukba szívják a vizet és segítik a csigolyák mozgását illetve ez a szivacsos anyag véd a csigolyák összeütődésétől. Ha viszont pl. dohányzol, ezekben a szivacsos részekben a hajszál erek, amik a dohányzás miatt beszűkülnek, nem kapnak elegendő vért, nem tudják felvenni a vizet, és ha megütöd őket függőlegesen, lásd pl. egy ugrás, vagy emelésnél összepréseled őket, akkor, mint a szilvás gombóc tölteléke, kicsúszik. Ez a kicsúszott rész nyomja az ideget, és ez fáj. Most húzd szét a gerincet, mint egy rugót, akkor az a rész valamennyire visszahúzódik, és nem fog annyira fájni. De ha egyszer ez kijött, akkor az ki is fog, ezért kell vigyázni vele.
FENN TARTOM A JOGOT MAGAMNAK AZ ELMÉLETRE, NEM VAGYOK ORVOS, CSAK EGY HÉTKÖZNAPI EMBER, DE ÉN EZEN ELMÉLETTEL EZEN MEGOLDÁSOKKAL GYÓGYULTAM MEG.

 

Begyulladt a fogam.

Én Franciaországban jártam úgy, hogy begyulladt a fogam. A cégem annyit segített, hogy adott időt elmenni orvoshoz. Én a pályán kiszúrtam egy kórházat, Lille-nél, majd letettem a pótkocsit és bementem a kórházba. Ott mivel nem értettem, szinte mutogatással "elmondták", a közelben van egy szájklinika oda menjek, segítenek, de csak másnap. Kaptam ismét időt a cégtől, reggel 7-re odamentem, hatalmas fájdalmakkal. Magyar papírokat leadtam, fizetnem kellett 7 euró regisztrációs díjat. Sorszámot kaptam, teszem hozzá magyarra fordítva ez száj és fog sebészet vagy valami ilyesmi volt. Angolul igyekeztem magyarázni. Jött egy ápoló, mindenkinek jutott egy, ők tanulók az egészségügyi iskolában és ez a gyakorlatuk.(Magyarban is átvehetnék ezt). Kérdeztem, kell-e fizetni, de csak rázta a fejét(rohadt drága a francia fogorvos). Lefektettek egy ágyba, és megkocogtatta a fogaim, lássa melyik fáj. Persze én mutattam neki, de orvos, neki kocogtani kell:). Odaért a fájós fogamhoz, én akkorát ugrottam, majd leszakadt alattam az ágy, nos nevetés lett belőle könnyek közepette, ő meg nem győzött sajnálkozni. (ez volt a trianoni ráadás:)) Elkísért röntgenre. Érdekes, egy ólom mellényt adott rám és megröntgenezte a fogam egy cellában, majd jött egy doki, aki mondta, hogy ez gyulladás. Ó nem mondod?:))Elmondta mit fog csinálni, angolul, bár érteném, de gondoltam tiéd vagyok, ölj meg, égess el, csak ne fájjon a fogam. Elvittek egy nagy terembe, ahol volt kb. 10 fogorvosi szék és mindenhol fúrtak, faragtak. Bazzeg 1 fúró hangja is kemény de 10?:)) Izzadtam is, mint a vett malac. Ez se volt elég, körbe állt vagy 8-10 fogorvos tanonc és elkezdték a gyökérkezelést. Bevallom jobb volt, hogy nem értettem a menetét, mert sok rosszat hallottam a gyökérkezelésről. Ehhez képest, fél kómában, félig halottan elmondhatom, nem nagyon fájt. Tett bele egy gyógyszeres tömést, majd mehettem. Nem kellett fizetnem, csak a 7 eurót az elején, mint említettem .Én úgy tudom az első külföldi gyógykezelés ingyenes, és fizeti az állam. A kezelést Spanyolországban fejezték be, azaz a tömést. Mivel spanyolországban dolgoztam, 100 ezer Ft közeli összeget fizettem egy magán orvosnak, még egy gyógyszeres tömésért, illetve a rendes tömésért. Bementem a legmenőbb helyre:)) De azóta is jó:) Fájós, rossz fogakkal NE indulj útra. Járj folyamatosan fogorvoshoz! 

 

Életbiztosítás.

Tudom, nem meghalni jössz ki, illetve elég befektetés ez indulásnak, de ne feledd, 1 pillanat és vége. Én 15 ezer forintért kötöttem életbiztosítást, amúgy is alap befektetésnek számít. Ha netán meghalsz, az a 4-5 millió forint egy darabig segíti a családot, avagy a temetést fedezi .Sajnos erre is gondolni kell.
 

 

Lézeres visszérműtétem. Ma 2019-ben is azt mondom, jó döntés volt, azóta sem jött vissza!